KIBEO informatie

Je peuter op ontdekkingstocht bij Kibeo Sint Jozef

In onze peutergroep (2 tot 4 jaar), die op dinsdag en vrijdagochtend geopend is, is er voor je kind veel te zien, beleven en ontdekken. Spelenderwijs leert je peuter een heleboel bij ons. Je kind kan fijn en beschermd spelen en wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. We werken met Peuterstart: gecertificeerde programma's zoals de methode Uk & Puk, die je kind in zijn of haar ontwikkeling stimuleren.

Je peuter leert spelenderwijs

Wanneer je peuter naar ons komt, maakt hij of zij al snel een nieuw vriendje; Puk. Dit is een pop die bij de methode 'Uk & Puk' hoort. Deze methode bestaat uit verschillende thema's, waarmee je kind een aantal weken aan de slag gaat. Puk maakt samen met je peuter allerlei herkenbare, leuke en spannende dingen mee en spelenderwijs leert je kind een heleboel nieuwe vaardigheden. Tijdens het thema 'Eet smakelijk' proeft je peuter bijvoorbeeld stukjes groente en fruit en ontdekt of hij of zij met een vork kan eten, leert waar eten vandaan komt en knutselt een eigen placemat.

Door de activiteiten die je peuter binnen de thema's doet maakt hij of zij kennis met begrippen als: groot en klein, dichtbij en ver weg, boven en onder, naast en in. De liedjes die we samen zingen stimuleren de spraak- en taalontwikkeling en leren je peuter beginnend tellen, vriendjes maken, delen, op de beurt wachten en te bewegen op muziek wat goed is voor de lichamelijke ontwikkeling.

Goede voorbereiding basisschool

We hebben een goede samenwerking met de basisschool, waardoor de thema's van de peuters goed aansluiten op de programma's van de kleuterklas. Zo is de overstap naar de basisschool straks een stuk minder groot.

Observatiemethode KIJK!

Met de methode KIJK! volgen de pedagogisch medewerkers de totale ontwikkeling van je kind van 0 t/m 3 jaar. Hierdoor weten zij precies waaraan je kind behoefte heeft en geven altijd de juiste hoeveelheid uitdaging door de activiteiten daarop af te stemmen.

Stap eens binnen! Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende rondleiding. Maak een afspraak via e-mail: sintjozef@kibeo.nl of telefoonnummer 06 23 49 94 34. We maken graag kennis met je.